Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el resum dels herbaris estudiats conservats en centres d‘educació secundària a Catalunya, a càrrec del conservador de l’herbari, Carles Burguera.

Una de les línies de recerca de l’herbari del Jardí Botànic Marimurtra és la restauració, estudi i posada en valor d’antigues col·leccions botàniques. Amb aquest objectiu, l’herbari ha rebut sis col·leccions que ha pogut estudiar detingudament i de les que periòdicament es van publicant els resultats i les troballes interessants en revistes científiques especialitzades.

En la comunicació al Congrés s’exposen detalladament quatre dels herbaris estudiats, sumant un total de 5.000 espècimens recol·lectats entre 1900-1960 arreu de l’estat. Tanmateix, es revalora l’estudi i conservació d’aquestes col·leccions científiques, els plecs d’herbari més rellevant en l’àmbit taxonòmic i la rellevància dels seus recol·lectors.

El Congrés està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, la Coordinadora de Centre d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner Organitzen i compta amb dotze àmbits temàtics i una seixantena de comunicacions.