Activitats al Jardí Botànic Marimurtra

Activitats de Divulgació Científica 2024 al Jardí Botànic Marimurtra

La Fundació Carl Faust, responsable i propietària del Jardí Botànic Marimurtra, presenta una programació anual d’activitats de divulgació científica. Una programació que s’ha creat des dels equips tècnics de Marimurtra amb un doble criteri: per una banda, el de fer una proposta atractiva i interessant a públics de diferents nivells tècnics i de coneixements botànics, i de l’altra, de donar cobertura a diferents temàtiques d’interès relacionades amb els fins fundacionals de la Fundació Carl Faust, que són essencialment la preocupació pel medi ambient, la ciència, la botànica i la jardineria.

Entrades

  • VISITES GUIADES

Durant l’estació de l’estiu, el Jardí presenta una nova activitat: Horabaixa a Marimurtra. Una visita guiada exclusiva que es duu a terme fora de l’horari de visita amb un grup reduït de persones. Permet gaudir del Jardí d’una manera privilegiada acompanyats d’un guia oficial de Marimurtra.

Entrades

  • SNORKEL BOTÀNIC

Snorkel Botànic: sortida guiada per descobrir el jardí que va més enllà dels penya-segats i s’endinsa al mar. Adreçada a un públic familiar però també amb interès per donar valor científic afegit a una activitat lúdica.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Xatrac.

Entrades

  • IOGA A MARIMURTRA

Ioga a Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra acull sessions de ioga amb la ioguini Cristina Ishwari Yoga en aquest entorn natural únic.

El ioga és una pràctica ancestral que permet aconseguir un estat de pau interior i prendre consciència del nostre cos i de la nostra ment. Els beneficis d’aquesta pràctica mil·lenària són ben coneguts tant per alleugerir tensions musculars com emocionals.

Realitzar una sessió de ioga és obrir un parèntesi dins de l’enfeinada vida quotidiana per donar permís al descans i a la relaxació. A més, fer-ho al Jardí Botànic Marimurtra encara ho converteix en una experiència més plena i enriquidora. L’espai transmet pau i tranquil·litat mentre es gaudeix dels sons harmònics del mar i la natura.

Entrades

Tast estacional de Marimurtra, agrupa diferents visites guiades que es duen a terme en diumenge i que varien en el seu contingut en funció de l’estació de l’any en què es troben. D’aquesta manera, es permet observar com canvia Marimurtra al llarg de l’any i conèixer alguns dels trets més característics del botànic, ja sigui de la seva història, la planta del mes, de botànica o arquitectura.

Entrades

  • SETMANA DE LA CIÈNCIA

Un any més, el Jardí Botànic Marimurtra se suma en la celebració de la setmana de la ciència amb diferents esdeveniments.
La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

+ Informació

 

  • JORNADES TÈCNIQUES MARIMURTRA 2024

Jornades tècniques Marimurtra

Jornades Tècniques Marimurtra: cinc formacions tècniques concebudes com una formació acadèmica i adreçada a un públic de nivell avançat en jardineria o botànica.

  • 15 de març, Com aconseguir la màxima eficiència d’un sistema de reg minimitzant els consums d’aigua, amb Julio César Grandal.
  • 12 d’abril, Jornada d’horta amb Jordi Puig, Miquel Riera i Cristina Pozo.
  • 26 d’abril, Què és la xarxa tròfica i quin paper desenvolupa dins al jardí? amb Quin Zaldo.
  • 10 de maig, Gestió i manteniment del arboretum i el palmetum del Jardí Botànic de València, amb Jose Plumed.
  • 31 de maig, Com podem promoure la regeneració ecosistèmica a través de la microbiologia del sòl?, amb Quim Zaldo.

La participació a totes les jornades permet obtenir 1 crèdit de reconeixement acadèmic (ECTS) per la Universitat de Girona.

Entrades