Marimurtríssim, festival familiar botànic

 

 

El Festival Familiar Botànic Marimurtríssim és una celebració dedicada a l’amor per la natura i a la biodiversitat. El 5 de maig, veniu a viure una jornada plena d’emocions i sensacions al Jardí, on petits i grans es connectaran amb la bellesa de la botànica de manera única i divertida.

Durant tot un dia, el festival us convida a explorar un món verd ple de sorpreses i activitats per a tota la família. Des de tallers manipulatius o activitats botàniques, fins a emocionants gimcanes autònomes o visites guiades. 

Amb l’entrada al festival podreu escollir 1 de les 6 activitats + 1 visita guiada:

 

Les activitats del festival

Amb l’entrada al festival podreu escollir 1 de les 6 activitats + 1 visita guiada:

Tallers Racó de biodiversitat

Et convidem a participar en tres tallers dinàmics i educatius centrats en millorar la biodiversitat del nostre entorn local

10.30 h – Caixes niu
Aquest taller t’ensenyarà com construir habitatges segurs i acollidors per a les aus, fomentant la seva presència al teu pati, jardí o balcó. Amb explicacions detallades, trucs pràctics i metodologies efectives, aprendràs com convertir el teu espai en un refugi per a la vida silvestre.

11.30 h – Hotel d’Insectes
Descobreix l’apassionant món dels insectes i la seva importància vital per a l’ecosistema. Aquest taller et guiarà en la creació d’un hotel d’insectes, proporcionant-los una llar per establir-se i reproduir-se al teu entorn. Aprendràs sobre les espècies locals d’insectes, les seves necessitats i com crear un espai que els ajudi a prosperar.

12.30 h – Menjadores d’ocells
Descobreix com proporcionar aliment als ocells locals de manera efectiva i responsable. Amb una combinació de teoria i pràctica, aprendràs a construir menjadores adaptades a les necessitats dels ocells de la teva zona, contribuint a la seva supervivència i al manteniment de la biodiversitat.

Activitats botàniques

10.30 h – Plantes tintorials amb la Mònica Dòria
Una activitat per endinsar-se en el món dels tints naturals. Sabies que hi ha plantes que es fan servir per pintar? La Mònica Dòria, (especialista en estampació i tints naturals), ens mostrarà i explicarà alguna d’aquestes espècies que serveixen per elaborar tints naturals. Descobreix quins colors podem obtenir de les plantes tintòries, tant les exòtiques com les del nostre entorn.

11.30 h – Estampació amb tints naturals amb la Mònica Dòria
Amb l’entrada al festival, se us donarà una bossa de tela amb informació pràctica, que podreu estampar amb tints naturals en aquest taller. Deixeu aflorir la vostra creativitat i personalitzeu la vostra tote bag amb aquest taller d’estampació.

12.30 h – Showcooking i degustació amb la Montse i la Júlia de Kilòmetre0.cat
La Montse i la Júlia de Kilòmetre0.cat, guiaran aquest taller culinari amb productes de proximitat per a què petits i grans pugueu gaudir de la cuina artesana en família. Amb ingredients naturals com fruita o hortalisses podreu elaborar divertits plats que a part de ser saludables seran d’allò més divertits!

Visites guiades | La biodiversitat de Marimurtra

En aquesta emocionant visita guiada, us convidem a descobrir els secrets de Marimurtra d’una manera especialment pensada per als més petits de la família. Ens endinsarem en el meravellós món de la natura per entendre com les plantes i els animals s’ajuden entre ells. Descobrirem com els ocells, les papallones i les abelles juguen un paper fonamental en la vida de les nostres flors.

A més, explorarem com gestionem els extractes vegetals i els reptes que ens planteja el control de les plagues. Tot això en un entorn fascinant com és el nostre jardí botànic, un espai ple de vida i biodiversitat que us captivarà des del primer moment. Estigueu atents, perquè ens espera una aventura plena de descobriments!

Hi ha 3 torns per a les visites guiades. A les 10.30 h, a les 12.30 h  i a les 15.30 h.

El Marimurtríssim és possible gràcies a la participació de les entitats que han donat suport al festival:

Plànol del festival

 

Preguntes freqüents

Quin és l’horari del Festival?
L’obertura de portes del festival és a partir 10 h per l’accés principal del Jardí (Passeig de Carles Faust,9).
El tancament del Jardí és a les 18 h.

Què inclou el preu de l’entrada?
El preu de l’entrada al festival (20 €) inclou un adult i un infant (fins als 12 anys), poder gaudir d’una de les sis activitats i tallers + una visita guiada i la gimcana autònoma. El preu també inclou un pack de benvinguda amb una bossa de tela que conté el plànol del Jardí, una polsera identificativa de paper i la guia per fer la gimcana. 
Tots els adults han d’adquirir una entrada.

Com podem reservar les activitats?
En les entrades que rebreu al correu, hi trobareu un enllaç per reservar les activitats i visites. Per participar en qualsevol dels tallers o visites cal inscripció prèvia.
Cada activitat extra té un cost de 5 €. Les activitats tenen places limitades.

I si venim amb més nens/joves?
Cada infant extra té un cost addicional de 5 € (de 4 a 11 anys).
Cada jove extra té un cost addicional de 8 € (de 12 a 17 anys).
Tots els adults han d’adquirir una entrada.

Es pot menjar al jardí el dia del Festival?
Sí, durant tot el dia del festival hi trobareu un racó amb una oferta gastronòmica de proximitat. També hi ha bar i zona de pícnic.

Per quina porta hem d’accedir al jardí?
Per la porta principal (Passeig de Carles Faust, 9)

Es podran comprar plantes?
Sí, hi haurà un mercat de plantes amb viveristes locals perquè us pugueu endur un record de la vostra visita.

Normes a Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra és un museu a l’aire lliure amb molta diversitat vegetal d’un gran interès botànic. La visita ha de ser en tot moment el màxim respectuosa amb la integritat i benestar de les plantes.
Consulta les normes d’ús i conducta de Marimurtra aquí. 

Respectem el Jardí

Mantenir un jardí botànic privat és tot un repte, però és possible gràcies a les persones que confien en nosaltres i creuen en la nostra causa. Ajuda’ns a mantenir viva l’obra de Carl Faust per tal que tots els visitants la puguin seguir gaudint com fins ara. Cuidar la natura i respectar el mediambient és  una tasca de tots.