Blog: Marimurtra alive

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents

La Fundació Carl Faust i l’Arxiu Municipal de Blanes col·laboren en un projecte conjunt que té com a objectiu ampliar el fons documental de la Fundació. Per aconseguir-ho, s’ha fet una crida a la participació ciutadana i tothom qui tingui material al seu fons documental pot cedir-los en format digital a l’Arxiu Municipal de Blanes, qui els digitalitza per passar a formar part del fons de la Fundació.

La iniciativa pretén recuperar tot tipus de material del Jardí Botànic -fotografies, filmacions i documents- de les persones que han tingut relació amb el Jardí, així com estrènyer el vincle entre la vila de Blanes i el Jardí Botànic Marimurtra. “Fem una crida tant a treballadors com a visitants, de qualsevol època i procedència”, ha apuntat Quim Valls, patró de la Fundació Carl Faust.

Els documents es poden portar a l’Arxiu Municipal de Blanes, c. Unió, 13, en horari d’obertura: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h. Un cop allà, el propietari signarà un contracte de cessió, s’escanejaran els materials i es retornaran els originals en el mateix moment. Posteriorment, la Fundació Carl Faust organitzarà una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra gratuïta per a totes aquelles persones que hagin participat en l’ampliació de l’arxiu de la Fundació.

Es poden consultar més dades sobre aquest projecte i un vídeo en aquest enllaç:  https://marimurtra.cat/arxiu-fundacio/

Aquesta col·laboració s’engloba en el marc de les accions que la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, organitza aquest 2024 amb motiu de celebració del seu centenari. Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. A més, també es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement.

La Fundació Carl Faust es va constituir l’any 1951 pel creador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust, amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “…la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques…”. 

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb l’objectiu d’apropar la ciència i la botànica a la ciutadania

Aprofitant la celebració del centenari de la creació del Jardí i el 150è aniversari del naixement del fundador, Carl Faust, Marimurtra ha iniciat un conveni de col·laboració amb la Biblioteca Comarcal de Blanes. Les activitats engloben conferències, trobades de clubs de lectura al Jardí envoltats de natura, mostra de guanyadors del concurs de dibuixos infantils i diverses exposicions divulgatives per explicar la història d’un dels jardins botànics més importants d’Europa.

El tret de sortida de les activitats es dona avui dilluns 6 de maig, a les 18 h de la tarda, amb la inauguració de la primera de les tres exposicions que s’han organitzat a la biblioteca. La mostra Llavors del Jardí Botànic Marimurtra es podrà visitar fins el divendres 14 de juny. D’altra banda, del 13 de maig fins el 14 de juny, es podrà visitar l’exposició Centenari del Jardí Botànic Marimurtra, que relata el pas d’aquests cent anys d’història del Jardí. A partir del dimarts 28 de maig i fins l’11 de juny, serà el torn de l’exposició de dibuixos escolars. Aquests són els dibuixos guanyadors finalistes del concurs escolar de dibuix Centenari de Marimurtra en el que han pogut participar tots els alumnes d’Educació Primària de totes les escoles de Blanes sobre tres temes diferents: el Jardí Marimurtra, la seva biodiversitat i Carl Faust. L‘acte d’entrega dels premis tindrà lloc el 12 de juny, a les 15.30 h a Marimurtra: els premiats rebran un diploma i un Fan Familiar Marimurtra -que permet a tota la família entrar al jardí durant un any-, a més d’obsequis addicionals per als tres primers classificats.

La literatura també estarà present en aques conjunt d’actes amb quatre propostes creades conjuntament amb la biblioteca. D’una banda, el dilluns 13 de maig, a les 10 h, el Club de Lectura Quedem per llegir, on hi participa el taller El Vilar-Aspronis, es traslladarà al jardí, on prèviament els integrants faran una visita guiada per les instal·lacions. El dilluns 20 de maig, a les 10 h del matí, li tocarà el torn al Club de lectura Lletraferits -de Salut Mental Blanes- que gaudiran de la seva tertúlia literària al Marimurtra, on podran comentar els llibres en un entorn privilegiat rodejat de vegetació després de fer la visita guiada. I el dimecres 22 de maig, a les 10 h, els alumnes de l’IFE Serrallarga de Blanes també impartiran el seu Club de lectura fàcil Quedem per llegir! a les instal·lacions de Marimurtra i visitaran el botànic. Finalment, el dissabte 8 de juny, serà el Racó de la Lectura que condueix Adrià Zurita, el que es traslladarà a fer tertúlia al Jardí, de 10 h a 12 h, amb la presentació del llibre Cuando perdí mis ojos marrones, de l’escriptora Marta Bustos Góngora.

Per descobrir en família el món de la botànica, s’han organitzat dos tallers molt interessants, ambdós amb inscripció prèvia a la biblioteca. El primer tindrà lloc el dimarts 21 de maig, a les 17.30 h, què consistirà en un taller de botànica familiar a la sala infantil de la biblioteca de Blanes. Es tracta d’una activitat manipulativa que pretén afavorir la connexió de les famílies amb la natura. Es donaran a conèixer conceptes botànics i científics a partir de l’observació i la manipulació. Durant l’activitat, grans i petits
aniran descobrint junts curiositats de la natura. El segon taller que s’ha organitzat és el Taller de botànica infantil (a partir de 4 anys) i tindrà lloc el dijous 30 de maig, a les 17.30 h de la tarda, amb inscripcions prèvies a la Biblioteca. És una activitat manipulativa pels més menuts on aprendran a identificar les plantes, les seves parts i com cal tenir cura d’elles.

Els usuaris de la biblioteca podran gaudir d’una visita guiada gratuïta per descobrir el jardí i les espècies. Serà el dijous 23 de maig, a les 10 h del matí, i cal inscripcions prèvies a la biblioteca. Una altra de les accions per donar a conèixer els cent anys d’història del Jardí és la conferència Centenari del Jardí Botànic, a càrrec de Josep Maria Camarasa, patró de la fundació Carl Faust, el 24 de maig, a les 18 h, a la biblioteca comarcal. Camarasa és autor -juntament amb Maria Elvira- del llibre De la mar de Blanes a l’oceà planetari, en el qual dona a conèixer la correspondència entre Faust i el botànic català Ramón Margalef.

Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. Cent anys després, la Fundació Carl Faust continua gestionant el Jardí Botànic Marimurtra, mantenint la seva col·lecció botànica i posant-lo a disposició de la recerca, la conservació i la divulgació científica. Tot plegat, afrontant els nous reptes que planteja modernament la gestió de la biodiversitat i el canvi climàtic. En resum, continua realitzant el somni al qual Carl Faust va dedicar el seu patrimoni i la seva vida. 

Consulta el programa d’activitats

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer festival familiar del Botànic de la Costa Brava

El primer festival familiar botànic Marimurtríssim, celebrat avui al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, ha estat tot un èxit. El Jardí va penjar el cartell d’entrades exhaurides dos dies abans de la seva celebració i s’han omplert tots els tallers i activitats previstes per apropar la ciència i la botànica a tots els públics.

Les famílies han participat entusiasmades en tallers dinàmics i educatius centrats a millorar la biodiversitat del nostre entorn local i en les que han hagut de treballar en equip per construir hotels d’insectes, caixes niu per a ocells i menjadores d’aus. Dos dels tallers que han agradat molt són els de plantes tintorials i estampació amb tints naturals on la Mònica Dòria, d’estampats Bonatinta, ha guiat els assistents per extreure tints naturals de les plantes i a estampar figures de diferents formes a les bosses de roba.

Els assistents han gaudit també de l’elaboració en família de plats de fruites i verdures al taller de cuina saludable amb les blocaires Montse Verdaguer i la Júlia Navarro de Kilòmetre0.cat.

Durant el Festival, tots els visitants del Jardí han pogut seguir una gimcana autònoma acompanyada d’un díptic, on les famílies han anat descobrint pistes a l’interior del Jardí i trobant plantes per poder esbrinar les respostes.

Les visites guiades també han format part de l’oferta cultural del Festival, enfocades en entendre com les plantes i els animals s’ajuden entre ells, com ens serveixen algunes plantes per combatre plagues i el paper que juga la biodiversitat en la gestió d’un jardí.

També s’ha comptat amb la col·laboració de l’AFIC, que ha organitzat una sèrie de reptes fotogràfics, i entre aquestes fotografies sortejarà un premi a la més original. Entre els stands dels col·laboradors també han participat la Fundació Oncolliga i la Fundació Aspronis amb venda de productes creats per ells.

A les parades dels viveristes han participat l’ACAO, l’ASAC, Yuyo Cactus i Suculentitis, que han explicat algunes tècniques de conservació d’espècies concretes, a banda de la venda de plantes, un dels records més especials després de la visita al botànic.

Durant el festival s’ha comptat amb una oferta gastronòmica de proximitat amb establiments locals com el Bocado, Sa Croqueta i Laviret.

Josep Borrell, Director General de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra, ha valorat molt positivament aquest primer festival, respecte el qual ha manifestat “la resposta del públic ha estat fantàstica, l’equip de Marimurtra ha fet una gran feina en l’organització de l’esdeveniment, orientada a la màxima satisfacció dels nostres visitants, i els col·laboradors i patrocinadors ens han ajudat a fer aquest Festival possible, de manera que estem més que satisfets. En aquest sentit, a partir de demà mateix ens posem a treballar en la propera edició del Marimurtríssim”, ha apuntat.

Aquest festival s’engloba en el marc de les accions que la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, organitza aquest 2024 amb motiu de celebració del seu centenari. Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. A més, també es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement. Així que seguint amb la visió de Faust, és un dia per celebrar la vida, la ciència i les plantes i a més apropar tots aquests conceptes a les futures generacions: un dia pensat per a tota la família.

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari del Jardí Botànic Marimurtra

Cada 24 d’abril, la Fundació Carl Faust commemora l’aniversari de la mort del creu creador, Carl Faust. Enguany, la Fundació ha organitzat un seguit d’actes per aquest dimecres que recordaran l’esperit d’esforç i passió per la botànica del seu fundador. Aquest 2024, la celebració és per partida triple ja que també se celebra el centenari del Jardí Botànic Marimurtra i el 150è aniversari del naixement de Carl Faust.

Els actes han començat al matí amb una ofrena floral a la tomba de Faust, al cementiri de Blanes, amb l’assistència de diversos membres del patronat de la Fundació Carl Faust i de l’equip del Jardí Botànic Marimurtra. Posteriorment, s’ha dut a terme una ofrena floral a l’estàtua de Carl Faust situada al Passeig de Mar de Blanes en la que també hi han participat l’alcalde de Blanes, Il·lm. Sr. Jordi Hernández, el regidor de Medi Ambient, Parcs i Jardins, Sr. Jaume Frigola, els alumnes de 3r de primària de l’escola Carles Faust de Blanes, amb un mestre i el director del centre escolar, Carles Martín. Els alumnes han obsequiat als diferents membres de l’acte amb un bolígraf personalitzat de l’escola, i la Fundació Carl Faust ha agraït la participació dels estudiants entregant-los un punt de llibre del centenari del Jardí Botànic Marimurtra.

Amb motiu d’aquest acte simbòlic, el patronat recorda “els valors fundacionals del Jardí Botànic Marimurtra i del seu creador, que va projectar un jardí de referència mundial”, i ha afegit que “aquests fonaments poden servir com a model per treballar aspectes actuals com el reaprofitament de l’aigua, l’ecologia i la conservació de la biodiversitat”.

En ocasió d’aquesta jornada dedicada a la memòria de Carl Faust, la Fundació que porta el seu nom ha començat a desvelar alguns dels actes de commemoració del centenari que tindran lloc en el proper any. Entre d’altres, destaca la posada en marxa del Festival Familiar Botànic “Marimurtríssim”, la presentació de diverses exposicions a la Biblioteca Comarcal de Blanes i de diferents sales d’exposicions municipals, la celebració de conferències amb motiu del centenari, presentacions de llibres de l’editorial pròpia de la Fundació “Edicions de Marimurtra” i una edició especial de la Setmana de la Ciència a la recta final de l’any.

Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. Cent anys després, la Fundació Carl Faust continua gestionant el Jardí Botànic Marimurtra, mantenint la seva col·lecció botànica i posant-lo a disposició de la recerca, la conservació i la divulgació científica. Tot plegat, afrontant els nous reptes que planteja modernament la gestió de la biodiversitat i el canvi climàtic. En resum, continua realitzant el somni al qual Carl Faust va dedicar el seu patrimoni i la seva vida.

La Fundació Carl Faust va ser mereixedora el 2009 de la Creu de Sant Jordi i el Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

Cronologia de Carl Faust

1874 > Carl Faust neix a Hadamar (Alemanya)
1918 > Comença a comprar terrenys a la muntanya de sant Joan de Blanes -horts i vinyes arrasades per la fil·loxera- amb la idea de convertir-les en el seu somni: un jardí botànic.
1921 > Faust fa construir la casa que és el cor del Jardí Botànic i de la Fundació. Una obra de l’arquitecte noucentista Josep Goday que actualment és el punt de benvinguda dels visitants al Jardí Botànic
1924 > Faust compleix 50 anys i decideix dedicar la resta de la seva vida a completar el seu somni, la creació d’un jardí botànic al servei de la ciència i els científics.
1927 > Carl Faust es trasllada a viure a Blanes, d’on ja no marxarà mai més, excepte pel període de la Guerra Civil.
1936 > La Guerra Civil Espanyola sorprèn a Faust de vacances a Alemanya, i l’impedeix tornar a Blanes fins que finalitza. Acaba de començar la construcció d’un dels elements més icònics de Marimurtra, el templet de Linné, obra de Josep Goday.
1940 > Acaba la construcció del templet de Linné.
1943 > Coneix al científic Ramon Margalef.
1951 > Faust crea la Fundació Carl Faust, amb seu a Blanes, per donar continuïtat a la seva obra.
1952 > Mor a la casa del Jardí Botànic Marimurtra el dia 24 d’abril. És enterrat al cementiri de Blanes.

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el resum dels herbaris estudiats conservats en centres d‘educació secundària a Catalunya, a càrrec del conservador de l’herbari, Carles Burguera.

Una de les línies de recerca de l’herbari del Jardí Botànic Marimurtra és la restauració, estudi i posada en valor d’antigues col·leccions botàniques. Amb aquest objectiu, l’herbari ha rebut sis col·leccions que ha pogut estudiar detingudament i de les que periòdicament es van publicant els resultats i les troballes interessants en revistes científiques especialitzades.

En la comunicació al Congrés s’exposen detalladament quatre dels herbaris estudiats, sumant un total de 5.000 espècimens recol·lectats entre 1900-1960 arreu de l’estat. Tanmateix, es revalora l’estudi i conservació d’aquestes col·leccions científiques, els plecs d’herbari més rellevant en l’àmbit taxonòmic i la rellevància dels seus recol·lectors.

El Congrés està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, la Coordinadora de Centre d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner Organitzen i compta amb dotze àmbits temàtics i una seixantena de comunicacions.

The Jardí Botànic Marimurtra organizes the first edition of the “Marimurtríssim”, a botanical family festival

The family day will take place on Sunday 5 May and will have activities to discover botany in a fun way with workshops and guided tours

“Marimurtríssim” is the first family botanical festival organized by the Carl Faust Foundation at the Marimurtra Botanical Garden in Blanes. This celebration will have a large number of activities that aim to bring botany closer to an audience of all ages, while they enjoy a world of colors, aromas and discoveries.

The festival will take place on Sunday, May 5, from 10 am to 6 pm. Throughout the day, activities can be carried out to explore a green world full of surprises and activities for the whole family. From manipulative workshops or botanical activities, to exciting independent gymnasiums or guided tours.

The day’s program is divided into 3 large blocks.

The Biodiversity Corner, which consists of 3 dynamic and educational workshops focused on improving the biodiversity of our local environment with the construction of an insect hotel (10.30 a.m.), bird nest boxes (11.30 a.m.) and of bird feeders (12.30 p.m.).

The botanical activities that will have the participation of Mònica Dòria, an expert in stamping and natural dyes, who will energize two activities, one on dyeing plants and the other on stamping with natural dyes; and also with the bloggers Montse Verdaguer and Júlia Navarro from Kilometer0.cat who will hold a healthy cooking workshop designed for the little ones to prepare dishes with the most original fruits and vegetables.

The guided tour The Biodiversity of Marimurtra, which focuses on understanding how plants and animals help each other, how some plants help us fight pests and the role that biodiversity plays in the management of a Garden. They will be offered in three different shifts: 10.30 a.m., 12.30 p.m. and 3.30 p.m.

Throughout the day there will also be stalls with a local gastronomic offer where you can have lunch or a drink, as well as a plant market with local nurseries that will allow you to take home a vivid memory of Marimurtríssimo.

The tickets, which can be bought through the website www.marimurtra.cat. The entry form includes one child for each adult, the opportunity to participate in 1 of the 6 workshops planned for the day, a guided tour, an independent gymnasium, and a welcome cloth bag with information about the festival.

This festival is part of the actions that the Carl Faust Foundation, manager of the Marimurtra Botanical Garden, is organizing this 2024 to celebrate its centenary. One hundred years ago Carl Faust created a botanical garden on the first cliffs of the Costa Brava to be able to offer it to science and scientists. He created a place where plants and life could be studied. In addition, it is also one hundred and fifty years since his birth. So following Faust’s vision, it is a day to celebrate life, science and plants and also to promote all these concepts to future generations: a day designed for the whole family.

INS Serrallarga makes a community service that has improved the state of the Marimurtra Botanical Garden forest

Thanks to this action, invasive plants have been removed and nest boxes have been installed to control invasive pests that live in trees

The students of the INS Serrallarga de Blanes have, for three days, made a community service at the Marimurtra Botanical Garden in Blanes. The aim of this initiative is for ESO students to work as a team, learn about various species of flora and fauna and, at the same time, collaborate in improving the state of conservation of the forest using various techniques.</ p>

To carry it out, the 119 students were divided into groups with the following challenges: cataloging species, extracting invasive plants, arranging paths, communication and biodiversity. In the latter group, the task consisted of building nest boxes and installing them in strategic points in the trees to attract the birds that will control invasive pests.

The Publicity Manager of the Marimurtra Botanical Garden in Blanes, Anna Sans, has highlighted the importance of this type of project “at an educational and pedagogical level which, at the same time, improves the state of conservation of the forests that are owned by the garden “.

The project is subsidized by the Department of Sustainability and Climate Action of the Generalitat, coordinated by Xatrac, with the collaboration of Blanes City Council and the Marimurtra Botanical Garden.

The Marimurtra Botanical Garden in Blanes trains professionals in the world of plants with the Technical days

This Friday, April 12, there will be a training session on organic gardens and their management

The Jardí Botànic Marimurtra de Blanes organizes a set of conceptually linked training sessions aimed at the specialized sector of gardening, botany and the world of plants.

The next day, this Friday, April 12, is about how local intensive agriculture has been adapting its crops and its management towards a sustainable form. With the interest of deepening the management of the diversity of short-cycle crops, the treatments of the main pests as well as the different techniques for maintaining soil fertility.

To complement the day, we will talk about the importance of preserving the cultivation of local garden varieties and how these enrich the biodiversity of the gardens. Finally, there will be a tasting of recipes made with local products from the day’s farmers, prepared by culinary experts Montse Verdaguer and Júlia Navarro from www.kilometre0.cat

The training will include presentations by three experts in the field; Jordi Puig Roca, Miquel Riera and Cristina Pozo Vives.

  • Jordi Puig Roca, researcher in agrobiodiversity, specialist in cultivated biodiversity and organic garden producer, will explain the importance of cultivated biodiversity in a context of climate crisis.
  • Miquel Riera, head of the Horta Ecològica Pla de Munt, will offer his experiences of a transition towards organic agriculture.
  • Cristina Pozo Vives, agricultural technical engineer at ADV Santa Susanna and Hortalisses Carbó, will report on different ecological strategies for a more sustainable agriculture.

Attendees will be able to put into practice on the land of Marimurtra all the knowledge acquired during the technical days.

Friday’s session will be the second of the five technical sessions planned for this edition:

  • March 15, How to achieve maximum efficiency of an irrigation system by minimizing water consumption, with Julio César Grandal.
  • April 12, Garden day with Jordi Puig, Miquel Riera and Cristina Pozo.
  • April 26, What is the food web and what role does it play in the garden? with Quim Zaldo.
  • May 10, Management and maintenance of the arboretum and the palmetum of the Botanical Garden of Valencia, with José Plumed.
  • May 31, How can we promote ecosystem regeneration through soil microbiology?, with Quim Zaldo.

The aim of the conference is to offer them expert knowledge, update workers in the sector and make them aware of the importance of biological conservation, a task that is carried out in the Garden following the vision of its founder, Carl Faust.

More information on the technical days and tickets on the website https://marimurtra.cat/jornades-tecniques-de-marimurtra/

Jornades Tècniques Marimurtra 2024

Restoration of the furniture heritage of Carl Faust’s house

Recently, some restoration work has been carried out on some of the elements of the furniture heritage of Carl Faust’s house.

Counting on the professional restorer Raul Mestre, different restoration techniques have been carried out for different pieces of furniture in the house. In 1921, Carl Faust, founder of the Marimurtra Botanical Garden, had the house built, which is the heart of the Botanical Garden and the Foundation. A work by the nineteenth-century architect Josep Goday that is currently the welcome point for visitors to the Costa Brava Botanical Garden.

The craftsman restorer Raul has restored some pieces that had corks, insects that bore galleries in the wood, and that damage the furniture. To do this, he took the furniture into a humidity-controlled cold chamber for 10 days to ensure that the insect dies. Afterwards, the damage is restored, stabilizing the wood both aesthetically and structurally to control future appearances and guarantee its maintenance.

Two pieces of furniture of great heritage value also stand out. One is a 17th-century headboard later converted into a neoclassical ottoman, and the other a cupboard dating from 1840, specially designed for botanical tasks such as drying plants or other activities typical of a herbarium. In both cases, work has been done to consolidate the stucco and touch up the paint finishes.

This year, in addition, the centenary of Marimurtra is celebrated. 1924 was the year in which Faust decided to dedicate his efforts, heritage and time to the realization of his dream, the Botanical Garden.

The Carl Faust Foundation presents the first issue of El Jardí d’Epicur, the magazine of academic and informative articles of the Jardí Botànic Marimurtra

This is the first online publication of the Foundation’s own publishing house, Edicions de Marimurtra

The Garden of Epicurus offers a deep and reflective look at the results and knowledge generated in this “Epicurean Republic of biologists” (in Carl Faust’s own words) created a century ago. The publication highlights the importance of contemporary science which, apart from enriching botanical knowledge, also has a social impact and improves society in general.

The magazine presents a combination of scientific and informative articles, reflecting the continuous development of the Garden and its adaptation to the new times. With this publication, we seek not only to share knowledge, but also to show that Faust’s garden, as an epicurean garden, remains alive and evolving, just as its founder would have liked.

The publication wants to be seen as another of the productions and creations of gardeners, scientists and science lovers around the Costa Brava Botanical Garden. A tool to transmit scientific reflection, the deepening of botanical knowledge and the dissemination of all this knowledge that arises as another fruit of Marimurtra.

The publication can be consulted for free online at https://marimurtra.cat/jardi-epicur/

The Carl Faust Foundation was created in 1951 by the founder of the Marimurtra Botanical Garden, Carl Faust, with the aim of continuing his work. Among its founding objectives are “…the protection and promotion of studies in Mediterranean biology, especially in botany, […] seeking cooperation and international relations for the benefit, all in all, of scientific research and dissemination…” .

Consult the magazine