Fundació Carl Faust

Restauració del patrimoni mobiliari de la casa de Carl Faust

Darrerament, s’han dut a terme unes feines de restauració d’alguns dels elements del patrimoni mobiliari de la casa de Carl Faust. 

Comptant amb el professional restaurador Raul Mestre, s’han dut a terme diferents tècniques de restauració per a diferents mobles de la casa. El 1921, Carl Faust, fundador del Jardí Botànic Marimurtra, va fer construir la casa, que és el cor del Jardí Botànic i de la Fundació. Una obra de l’arquitecte noucentista Josep Goday que actualment és el punt de benvinguda dels visitants al Jardí Botànic de la Costa Brava.

L’artesà restaurador Raul, ha restaurat algunes peces que tenien corcs, uns insectes que foraden galeries en la fusta, i que malmeten el mobiliari. Per fer-ho, es va emportar els mobles en una càmera de fred amb control d’humitat durant 10 dies per garantir que mor l’insecte. Posteriorment, es restauren els danys, estabilitzant la fusta tant a nivell estètic com d’estructura per controlar futures aparicions i garantir-ne el seu manteniment.

També en destaquen dos mobles de gran valor patrimonial. Un és un capçal de llit del segle XVII reconvertit posteriorment en un arquibanc neoclàssic, i l’altre un armari datat de 1840, especialment dissenyat per a tasques de botànica com l’assecament de plantes o altres activitats pròpies d’un herbari. En ambdós casos, s’ha fet una tasca de consolidació de l’estuc, i retocar els acabats de pintura.

Aquest any, a més, se celebra el centenari de Marimurtra. El 1924 va ser l’any en què Faust, va decidir dedicar els seus esforços, patrimoni i temps a la realització del seu somni, el Jardí Botànic.

JBMarimurtra

Entradas recientes

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents La Fundació…

5 days ago

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb…

1 week ago

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer…

1 week ago

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

3 weeks ago

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

4 weeks ago

El Jardí Botànic Marimurtra organitza la primera edició del “Marimurtríssim”, un festival familiar botànic

{:ct}La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per…

4 weeks ago