Categories: General

El Jardí Botànic Marimurtra organitza la primera edició del “Marimurtríssim”, un festival familiar botànic

La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per descobrir la botànica de forma divertida amb tallers i visites guiades

“Marimurtríssim” és el primer festival botànic familiar que organitza la Fundació Carl Faust al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Aquesta celebració comptarà amb un gran nombre d’activitats que tenen com a objectiu apropar la botànica a un públic de totes les edats, mentre gaudeixen d’un món de colors, aromes i descobertes.

El festival tindrà lloc el diumenge 5 de maig, de 10 h del matí a 18 h de la tarda. Durant tot el dia es podran realitzar activitats per explorar un món verd ple de sorpreses i activitats per a tota la família. Des de tallers manipulatius o activitats botàniques, fins a emocionants gimcanes autònomes o visites guiades.

El programa de la jornada es divideix en 3 grans blocs.

  • El Racó de la biodiversitat, que consta de 3 tallers dinàmics i educatius centrats a millorar la biodiversitat del nostre entorn local amb la construcció d’un hotel d’insectes (10.30 h), d’unes caixes niu per ocells (11.30 h) i de menjadores d’ocells (12.30 h).
  • Les activitats botàniques que comptaran amb la participació de la Mònica Dòria, experta en estampació i tints naturals, que dinamitzarà dos activitats, una de plantes tintorials i l’altre d’estampació amb tints naturals; i també amb les blocaires Montse Verdaguer i la Júlia Navarro de Kilòmetre0.cat que faran un taller de cuina saludable pensat per als més petits per preparar plats amb fruites i verdures d’allò més originals.
  • La visita guiada La biodiversitat de Marimurtra, que se centra en entendre com les plantes i els animals s’ajuden entre ells, com ens serveixen algunes plantes per combatre plagues i el paper que juga la biodiversitat en la gestió d’un Jardí. S’oferiran en tres torns diferents: 10.30 h, 12.30 h i 15.30 h.

Durant tot  el dia també hi haurà parades amb una oferta gastronòmica de proximitat on poder dinar o prendre alguna cosa, així com un market de plantes amb viveristes locals que permetran endur-se un record viu del Marimurtríssim.

Les entrades, que es poden  comprar a través del web www.marimurtra.cat. El format d’entrada inclou un infant per cada adult, l’oportunitat de participar en 1 dels 6 tallers previstos per la jornada, en una visita guiada, una gimcana autònoma, i una bossa de tela de benvinguda amb informació sobre el festival.

Aquest festival s’engloba en el marc de les accions que la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, organitza aquest 2024 en motiu de celebració del seu centenari. Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. A més, també es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement. Així que seguint amb la visió de Faust, és un dia per celebrar la vida, la ciència i les plantes i a més a propar tots aquests conceptes a les futures generacions: un dia pensat per a tota la família.

+ Informació

JBMarimurtra

Entradas recientes

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents La Fundació…

5 days ago

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb…

1 week ago

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer…

1 week ago

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

3 weeks ago

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

4 weeks ago

L’INS Serrallarga realitza un servei comunitari que ha millorat l’estat del bosc del Jardí Botànic Marimurtra

{:ct}Gràcies a aquesta acció s’han extret plantes invasores i s’han instal·lat caixes niu per controlar…

1 month ago