Marimurtra

Les noves habitants de Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra conté una horta ecològica (concretament, al 2on Jardí) on el visitant hi pot veure i conèixer varietats hortícoles de la nostra zona que, per diferents motius, han deixat de tenir presència al mercat o que estan en perill de desaparèixer. Aquesta horta ecològica es complementa amb un galliner com a mostra de la importància de la biodiversitat i dels sistemes de relació que s’han creat des de temps antics entre humans, animals i vegetals.
Des d’aquest passat cap de setmana, tres noves gallines viuen en aquest fantàstic galliner dissenyat especialment per l’horta de Marimurtra. Les tres gallines tenen actualment uns dos mesos d’edat i ens els ha donat Joan Borrell, de Vilobí d’Onyar, que al seu hort hi cuida gallines d’aquesta espècie i altres en perill d’extinció. Les tres gallines són de la raça Empordanesa, una raça autòctona de casa nostra que es presenta en tres formes diferents: la roja, la blanca i l’aperdiuada. Les tres gallines que ara es poden veure a Marimurtra són d’aquests tres tipus.
A banda de ser una part important del petit ecosistema que s’ha creat a Marimurtra i que relaciona l’horta amb els animals domèstics, les gallines i el gallines són una atracció que entusiasma als més petits de la família i que ofereix l’oportunitat de poder explicar (a petits i a grans) el perquè de tenir una horta que es cuida sense utilitzar productes químics de síntesi i que està en perfecta sintonia amb les gallines. Un lloc perfecte per descobrir, explorar i aprendre en família, i per explicar la procedència d’aliments tan bàsics com molts vegetals o també els ous.
Aquestes tres gallines de la raça Empordanesa són les noves habitants del Jardí Botànic Marimurtra, i us convidem a venir i conèixer-les amb els més menuts de la casa.
JBMarimurtra

Entradas recientes

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents La Fundació…

1 week ago

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb…

2 weeks ago

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer…

2 weeks ago

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

3 weeks ago

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

4 weeks ago

El Jardí Botànic Marimurtra organitza la primera edició del “Marimurtríssim”, un festival familiar botànic

{:ct}La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per…

1 month ago