Categories: General

El Jardí Botànic Marimurtra va rebre el 2019 un total de 136.649 visitants, la xifra més alta de la que es té constància

El Jardí Botànic Marimurtra va rebre durant el passat 2019 un total de 136.649 visitants, la xifra més alta de la que es conserva un registre estadístic. El Jardí Botànic de la Costa Brava consolida, d’aquesta manera, una tendència al creixement en el nombre de visitants que no ha parat de ser positiva des del 2015.

Per nacionalitats, el 2019 destaca la presència del públic francès (22’9%) que des de fa uns anys és el que més visita el Jardí Botànic Marimurtra, fins i tot per sobre del propi públic català (18’15%). En aquest apartat també destaca la recuperació del públic rus (11’69 %) i el creixement dels visitants polonesos, que ja representen el 8’27 % i són el segon grup eslau amb més interès per Marimurtra. La resta de públics centre-europeus (Alemanya, Holanda, Regne Unit, etc.) continua en una dinàmica d’estabilitat.

La temporalitat de la visita a Marimurtra continua donant-se en termes d’estacionalitat. Així, el primer i quart trimestre de l’any són els que menys visitants porten al Jardí Botànic (6’27 % i 10’98 %, respectivament), però cal destacar el pes específic que pren el segon trimestre, que aporta fins a un 36’91 % de visitants i registra un nombre d’usuaris que s’apropa al tercer trimestre, que tradicionalment, i en l’entorn turístic de la Costa Brava, és sempre el més fort en quant a activitat. Aquestes xifres reforcen la voluntat dels gestors del Jardí Botànic Marimurtra de complementar la visita mateixa amb una programació d’activitats botàniques, familiars, lúdiques i educatives durant aquest trimestre, no només per incrementar el nombre de visitants, sinó també per donar a conèixer el Jardí Botànic de la Costa Brava en un dels moments més àlgids de l’any.

JBMarimurtra

Entradas recientes

Marimurtra conmemora el 72 aniversario de la muerte de su creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

1 semana ago

Marimurtra presenta un estudio de herbarios de centros de educación secundaria en el I Congreso de Jóvenes Investigadores en Estudios Locales

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

2 semanas ago

El Jardín Botánico Marimurtra organiza la primera edición del «Marimurtríssim», un festival familiar botánico

{:ct}La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per…

2 semanas ago

El INS Serrallarga realiza un servicio comunitario que mejora el estado del bosque del Jardín Botánico Marimurtra

{:ct}Gràcies a aquesta acció s’han extret plantes invasores i s’han instal·lat caixes niu per controlar…

3 semanas ago

El Jardín Botánico Marimurtra de Blanes forma a los profesionales del mundo de la planta con las jornadas Técnicas

{:ct}Aquest divendres, 12 d’abril, tindrà lloc una formació sobre horts ecològics i la seva gestió…

3 semanas ago

Restauración del patrimonio mobiliario de la casa de Carl Faust

{:ct}Darrerament, s'han dut a terme unes feines de restauració d'alguns dels elements del patrimoni mobiliari…

1 mes ago