Fundació Carl Faust

Conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Carl Faust i la Biblioteca de la Universitat de Girona

El 24 d’abril de 2019, la directora de la biblioteca de la Universitat de Girona, Àngels Merino, i el vicerector de la UdG, Josep Daunis, van presentar a l’icònic Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra el conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Carl Faust i la Biblioteca de la Universitat de Girona

El conveni posa a disposició del gran públic, així com d’investigadors i estudiosos, els llibres i documents de la biblioteca privada de Faust. Aquesta col·lecció consta d’uns 1.700 exemplars que es distribueixen entre fons modern i fons antic. Tots aquests, estan dedicats a les ciències ambientals, l’ecologia, la conservació de les plantes, el disseny de jardins i l’arquitectura del paisatge, l’horticultura, la floricultura i a la flora d’arreu del món, en especial de l’àrea mediterrània.

Aquesta prestigiosa col·lecció bibliogràfica té com a objectiu potenciar la recerca i la documentació sobre les diverses col·leccions botàniques de Marimurtra, així com facilitar la recerca als diferents investigadors que fan estades al Jardí.

És per tant que, amb aquest conveni, es vol aconseguir que tot aquest fons tan interessant sigui totalment visible a través de la consulta de diferents catàlegs de cerca de diferents biblioteques del món, com per exemple al de la Universitat de Girona.

D’altra banda, gràcies a la col·laboració, també seran visibles els documents de correspondència que Carl Faust va mantenir amb els botànics de l’època: Josep Cuatrecasas, Miquel Aldrufeu i Carles Pou, així com les cartes que intercanviava amb un dels seus deixebles, Ramon Margalef. Aquest procés de digitalització, farà possible que els ciutadans i investigadors disposin dels documents a la xarxa, fins ara inèdits.

Finalment, aquest conveni suposa un benefici mutu per ambdues entitats. Per una banda, l’ampliació del catàleg bibliogràfic de la Biblioteca de Girona amb una col·lecció de llibres amb un gran valor tant per l’antiguitat com per l’exclusivitat dels seus exemplars; i per altra banda, la visibilitat i prestigi que atorga a la Fundació Privada Carl Faust, que per primera vegada, posa a disposició del públic la col·lecció privada del que fou el seu fundador, Carl Faust (1874 – 1952).

JBMarimurtra

Entradas recientes

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents La Fundació…

5 days ago

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb…

1 week ago

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer…

1 week ago

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

3 weeks ago

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

4 weeks ago

El Jardí Botànic Marimurtra organitza la primera edició del “Marimurtríssim”, un festival familiar botànic

{:ct}La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per…

4 weeks ago