Fundació Carl Faust

4th Mediterranean Plant Conservation Week

Marimurtra ha assistit al 4th Mediterranean Plant Conservation Week en el Jardí Botànic de València. Es tracta d’un congrés destinat a compartir i intercanviar coneixements amb altres organitzacions, entitats i projectes que treballen en la conservació i l’augment de la biodiversitat de les plantes de clima mediterrani.

En el programa del congrés s’han abordat temes com la conservació de la flora en hàbitats mediterranis, la preservació del banc de llavors i germoplasma d’espècies per al seu ús futur, la reintegració d’espècies in situ i ex situ, l’anàlisi i les accions en relació a espècies invasores per a la restauració d’hàbitats, la xarxa internacional de cooperació per a la conservació de la flora mediterrània i eines per a l’educació, divulgació i comunicació de la conservació de les plantes.

En el congrés han participat entitats de diferents països, com ara Xipre, Malta, Portugal, Itàlia, Armènia, Líban, Sèrbia, Cap Verd, Grècia, entre d’altres.

Pere Fraga, conservador botànic de Marimurtra, va presentar una microconferència sobre la conservació de la flora menorquina i un pòster sobre ‘Especies vegetals costaneres amenaçades de Catalunya: millora del coneixement i conservació ex situ’ (vegeu el póster aquí), mentre que Anna Sans, divulgadora científica de Marimurtra, va presentar un pòster sobre ‘Un jardí botànic i una àmplia varietat de públics, una aposta pel públic i la promoció de les vocacions científiques. El cas del públic escolar’ (vegeu el póster aquí).

La presència de Marimurtra en aquests congressos és de gran importància, ja que obre les portes a la cooperació internacional, un dels objectius fonamentals de la Fundació Carl Faust, i aporta nous enfocaments sobre la tasca de conservació de la biodiversitat de les espècies. A més, permet donar a conèixer la feina de conservació, recerca i divulgació que realitza el Jardí Botànic Marimurtra.

Durant el congrés es va dur a terme una jornada per discutir les diferents estratègies destinades a difondre la recerca científica a la ciutadania i fer que participi en la conservació de la biodiversitat vegetal, així com enfocar-se en els seus propis valors o crear-ne de nous en relació amb aquesta corrent.

El Centre d’Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) i el Jardí Botànic de la Universitat de València són els principals responsables de l’organització d’aquesta 4a edició, en estreta col·laboració amb algunes unitats de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i el Fons per a l’Associació Crítica d’Ecosistemes (CEPF).

 

JBMarimurtra

Entradas recientes

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents La Fundació…

1 week ago

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb…

2 weeks ago

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer…

2 weeks ago

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

4 weeks ago

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

1 month ago

El Jardí Botànic Marimurtra organitza la primera edició del “Marimurtríssim”, un festival familiar botànic

{:ct}La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per…

1 month ago