Categories: General

Èxit d’ocupació amb les entrades esgotades a la primera edició del festival familiar botànic Marimurtríssim

Els visitants han omplert totes les places dels tallers i les activitats organitzades al primer festival familiar del Botànic de la Costa Brava

El primer festival familiar botànic Marimurtríssim, celebrat avui al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, ha estat tot un èxit. El Jardí va penjar el cartell d’entrades exhaurides dos dies abans de la seva celebració i s’han omplert tots els tallers i activitats previstes per apropar la ciència i la botànica a tots els públics.

Les famílies han participat entusiasmades en tallers dinàmics i educatius centrats a millorar la biodiversitat del nostre entorn local i en les que han hagut de treballar en equip per construir hotels d’insectes, caixes niu per a ocells i menjadores d’aus. Dos dels tallers que han agradat molt són els de plantes tintorials i estampació amb tints naturals on la Mònica Dòria, d’estampats Bonatinta, ha guiat els assistents per extreure tints naturals de les plantes i a estampar figures de diferents formes a les bosses de roba.

Els assistents han gaudit també de l’elaboració en família de plats de fruites i verdures al taller de cuina saludable amb les blocaires Montse Verdaguer i la Júlia Navarro de Kilòmetre0.cat.

Durant el Festival, tots els visitants del Jardí han pogut seguir una gimcana autònoma acompanyada d’un díptic, on les famílies han anat descobrint pistes a l’interior del Jardí i trobant plantes per poder esbrinar les respostes.

Les visites guiades també han format part de l’oferta cultural del Festival, enfocades en entendre com les plantes i els animals s’ajuden entre ells, com ens serveixen algunes plantes per combatre plagues i el paper que juga la biodiversitat en la gestió d’un jardí.

També s’ha comptat amb la col·laboració de l’AFIC, que ha organitzat una sèrie de reptes fotogràfics, i entre aquestes fotografies sortejarà un premi a la més original. Entre els stands dels col·laboradors també han participat la Fundació Oncolliga i la Fundació Aspronis amb venda de productes creats per ells.

A les parades dels viveristes han participat l’ACAO, l’ASAC, Yuyo Cactus i Suculentitis, que han explicat algunes tècniques de conservació d’espècies concretes, a banda de la venda de plantes, un dels records més especials després de la visita al botànic.

Durant el festival s’ha comptat amb una oferta gastronòmica de proximitat amb establiments locals com el Bocado, Sa Croqueta i Laviret.

Josep Borrell, Director General de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra, ha valorat molt positivament aquest primer festival, respecte el qual ha manifestat “la resposta del públic ha estat fantàstica, l’equip de Marimurtra ha fet una gran feina en l’organització de l’esdeveniment, orientada a la màxima satisfacció dels nostres visitants, i els col·laboradors i patrocinadors ens han ajudat a fer aquest Festival possible, de manera que estem més que satisfets. En aquest sentit, a partir de demà mateix ens posem a treballar en la propera edició del Marimurtríssim”, ha apuntat.

Aquest festival s’engloba en el marc de les accions que la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, organitza aquest 2024 amb motiu de celebració del seu centenari. Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. A més, també es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement. Així que seguint amb la visió de Faust, és un dia per celebrar la vida, la ciència i les plantes i a més apropar tots aquests conceptes a les futures generacions: un dia pensat per a tota la família.

JBMarimurtra

Entradas recientes

El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents La Fundació…

1 semaine ago

El Jardí Botànic Marimurtra és el convidat del programa ‘Promocionem la cultura, fomentem la lectura’, de la Biblioteca Comarcal de Blanes

La Fundació Carl Faust ha organitzat diferents activitats relacionades amb el centenari de Marimurtra amb…

2 semaines ago

Marimurtra commemora el 72è aniversari de la mort del seu creador, Carl Faust

{:ct}Aquest any també se celebra el 150è aniversari del naixement del fundador i el centenari…

4 semaines ago

Marimurtra presenta un estudi d’herbaris de centres d’educació secundària al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

{:ct}El Jardí Botànic Marimurtra presenta al 1r Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals el…

1 mois ago

Le Jardí Botànic Marimurtra organise la première édition de « Marimurtríssim », un festival botanique familial

{:ct}La jornada familiar tindrà lloc el diumenge 5 de maig i comptarà amb activitats per…

1 mois ago

L’INS Serrallarga réalise un service communautaire qui a amélioré l’état de la forêt du Jardin Botanique de Marimurtra

{:ct}Gràcies a aquesta acció s’han extret plantes invasores i s’han instal·lat caixes niu per controlar…

1 mois ago