Les rialles i la bona música van dominar el concert de Tomeu Penya a Les Nits de Marimurtra

El cantautor mallorquí, acompanyat de la seva guitarra, va oferir un espectacle musical únic sobre l’escenari més espectacular de la Costa Brava

El passat divendres 17 d’agost, va tenir lloc un dels concerts més esperats de Les Nits de Marimurtra. Aquest vegada, Tomeu Penya va pujar a l’escenari del Jardí Botànic per interpretar algunes de les millors cançons de la seva carrera musical.

Un dels trets més característics de les seves actuacions és la gran simpatia i humor que les acompanyen. Entre cançó i cançó Tomeu explicava alguna història genuïna i divertida fent que el públic no pogués parar de riure. La peculiar manera de transmetre la seva visió del món i les seves experiències a través de la música, amb les més de 300 cançons composades, van mantenir el públic atent i participatiu durant tot l’espectacle.

Alguns dels temes del seu repertori van ser ‘Gràcies per sa ràdio’, del disc ‘Això és pecat’ (2001); ‘Morenassa’ o ‘Havanera’, presents a l’àlbum recopilatori ’50 cançons’; un popurri de cançons dedicades a dones, d’on prové part de la seva inspiració musical: ‘Cristina’, ‘Aina’ i ‘Maria’; ‘D’una gatera me vaig casar’ (1998) un clàssic de Tomeu; i finalment, va concloure el concert amb ‘Illes dins d’un riu’ un dels temes més populars de l’artista mallorquí.

De cara a la setmana vinent, el concert es farà en divendres (24 d’agost) i la protagonista serà Susanna del Saz, la versàtil cantant gironina que haurà estat present a les 13 edicions del festival, donant fe de la seva capacitat de reinventar-se any rere any i de desplegar una multitud de repertoris davant el públic.

Les Nits de Marimurtra realitzen un any més una proposta lúdica, cultural i musical per  les nits d’estiu a la Costa Brava sud. Com en els darrers anys, les entrades es poden adquirir a la taquilla del Jardí Botànic Marimurtra, a les diferents floristeries La Camèlia (Blanes, Lloret, Malgrat) i al web http://www.nitsmarimurtra.cat/

El benefici generat per Les Nits de Marimurtra es destina íntegrament als objectius fundacionals de la Fundació Carl Faust que, segons els seus estatuts, són: ”la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques.”

La Fundació Carl Faust és una fundació privada sense ànim de lucre que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

El Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.