Susanna del Saz s’encarrega del ‘Gran final’ de Les Nits de Marimurtra 2017

La coneguda artista va oferir un sorprenent repertori tribut a Julio Iglesias que va fer vibrar el públic

Susanna del Saz, l’única artista que ha participat a les 12 edicions de concerts a Marimurtra, va ser l’encarregada de posar el ‘Gran final’ a l’edició 2017 de Les Nits de Marimurtra. Ho va fer portant al Templet de Linné un sorprenent tribut a Julio Iglesias, això sí, i evidentment, a través de la veu d’una dona. La proposta va agradar, i molt, al públic que tot i la inestabilitat meteorològica que amenaçava el vespre, omplia la platea i llotges del concert. Al final, el temps va respectar el concert i es van poder gaudir de dues hores de Julio Iglesias a través de de Susanna del Saz.

L’artista gironina va oferir un concert amb un repertori nou però fidel al seu estil més clàssic, és a dir, buscant la interacció continua d’un públic seduït per Susanna del Saz ja des del mateix principi. Al llarg del concert hi va haver intervencions de l’artista, diàlegs amb el pianista i, fins i tot, va permetre a un ‘espontani’ sortir a cantar una cançó amb ella a l’escenari.

Valoració de Les Nits de Marimurtra

La Fundació Carl Faust, promotora de Les Nits de Marimurtra, valora molt positivament l’edició d’enguany del festival, donat que s’han assolit amb escreix tots els objectius marcats inicialment.

  • L’assistència de públic ha superat el 95% de la capacitat.
  • Dos dels quatre concerts van fer sold-out, esgotant-se les entrades dies, o inclús setmanes, abans de la seva realització.
  • La programació ha seguit l’estàndard de qualitat dels darrers anys, amb actuacions per a diferents grups de públic: un artista emergent (Víctor Branch), un artista de primer nivell nacional (Quimi Portet), una formació d’altíssima qualitat i reconeixement (The Gospel Viu Choir) i una artista de gran implantació (Susanna del Saz).
  • Vinculació creixent dels patrocinadors: Autopòdium Girona, Patronat de la Costa Brava, Joieria Grau, Òptica Muralla i Tax Blanes.
  • Vinculació amb productes locals. Enguany, per primera vegada, Les Nits de Marimurtra han estat l’aparador de productes locals. Així, al bar del festival s’hi ha pogut consumir cervesa La Marina, cervesa Popaire i cava Ses Vernes, tots ells d’elaboració vinculada estretament a Blanes.
  • Vinculació solidària amb Oncolliga Blanes. Enguany els membres d’Oncolliga Blanes han estat els encarregats de gestionar el bar de Les Nits de Marimurtra. El 100% dels beneficis generats amb aquesta activitat s‘han destinat íntegrament a aquesta entitat. La Fundació Privada Carl Faust valora molt positivament aquesta relació entre entitats del 3er sector amb una implantació tan important al territori i amb missions fundacionals arrelades en la filantropia i la millora de les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars en un cas, i de la qualitat mediambiental, biodiversitat i promoció científica i botànica en l’altre.
  • La Fundació Carl Faust també mostra el seu agraïment al gran nombre de col·laboradors que han format part de Les Nits de Marimurtra 2017, com ara Walkiria Events, CelObert, Tribuna Selvatana, floristeries La Camèlia i Tangram Disseny Gràfic.

La Fundació Privada Carl Faust ja es posa a treballar en la realització de la propera edició de Les Nits de Marimutra amb l’objectiu d’aprofundir en aquells punts més positius i que han generat més sinergies amb productors locals, entitats de proximitat, patrocinadors i, sobre tot, amb el públic que ha assistit als concerts. També amb el compromís de continuar oferint una programació de qualitat en el que és l’únic festival que, en el context de la Costa Brava Sud, es manté de forma ininterrompuda com a principal proposta lúdica, cultural i musical de les nits d’estiu.

Finalment, cal recordar que el benefici generat per Les Nits de Marimurtra es destina a la consecució dels objectius fundacionals de la Fundació Carl Faust que, segons els seus estatuts, són: ”la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques.”

La Fundació Carl Faust és una fundació privada sense ànim de lucre que el 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. El Jardí Botànic Marimurtra està classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.