Ylvi, voluntària del Jardí Botànic Marimurtra ens explica la seva experiència al Jardí

L’Ylvi és voluntària del programa European Solidarity Corps, ve d’Alemanya a Marimurtra i fa 4 mesos que va arribar. Ens explica la seva experiència:

Ylvi-voluntaria-marimurtra

Hola! És difícil de creure que els tres primers mesos del meu projecte ja hagin passat.

Em dic Ylvi, tinc 19 anys i vinc d’un petit poble del nord d’Alemanya. A principis del 2021 vaig sol·licitar a través del Cos Europeu de Solidaritat un projecte al jardí botànic a Espanya per conèixer les plantes i la natura i conèixer Espanya. A principis d’octubre de 2021 vam anar a Blanes, un bonic poble de 40.000 habitants a la Costa Brava. Visc en un bonic apartament amb una altra voluntària d’Alemanya que també treballa al jardí botànic. Vivim a uns 30 segons del mar Mediterrani, que és gairebé el somni de tothom, i només hem de caminar 10 minuts per treballar. I el mateix jardí botànic és un paradís amb una vista fantàstica sobre el mar: no us podeu imaginar un lloc més agradable per treballar.

Treballo sempre de dilluns a divendres de 8:00 a 13:00. Treballo a l’hort de dilluns a dimecres. Això vol dir que ajudem als jardiners a mantenir el jardí en bones condicions i a fer coses quotidianes com desherbar, netejar les fulles i regar les plantes. Però també tallem els arbustos, recollim hortalisses i plantem plàntules. Realment es pot aprendre molt, sobretot perquè tot el jardí no utilitza productes químics, cosa que crec que el fa molt més interessant.

Treballo a l’oficina els dijous i divendres, cosa que també és molt interessant. Durant aquests dos dies ajudem amb diferents projectes com: un projecte d’ocells on omplim les menjadores per ocells cada dijous al matí i divendres al matí observem quins tipus d’ocells veiem i quants en tres llocs del jardí. Digitalitzem les nostres observacions i ens fixem en quins factors influeixen en els ocells, com ara l’estació, el temps o l’hora. Altres projectes inclouen l’actualització de l’herbari i les llavors que vam recollir de més de 70 plantes diferents.

És evident que sempre hi ha alguna cosa a fer i l’avorriment rarament sorgeix i si tenim idees pròpies per a nous projectes, per exemple, sempre estem benvinguts a aportar-les. Tots els jardiners i el personal de jardineria són molt simpàtics i per a ells és molt important que ens sentim còmodes, aprenem alguna cosa i fem allò que ens interessa. És un ambient de treball realment agradable.

Un altre punt important de la meva vida a Espanya és la llengua. Molts podrien pensar que han de ser capaços de parlar bastant bé en castellà si volen participar en un projecte com aquest, però això no és així. Sincerament, tot i que no parlo espanyol em desenvolupo molt bé. Per descomptat, això al principi va significar que parlàvem molt amb les mans i els peus a la feina, ja que alguns dels jardiners en realitat no parlen anglès. Però el projecte també inclou un curs de català al qual vam assistir almenys tres mesos. Aquí aprens les coses bàsiques per fer-te entendre. També pots aprendre molt parlant amb la gent.

Així doncs, el temps a Espanya sempre té alguna novetat reservada, tant a la feina com al nostre temps lliure, que la meva companya de pis i jo vam fer el més variat possible durant els tres primers mesos. Hem visitat molts llocs diferents. Majoritàriament es tractava d’excursions d’un dia més petites, com ara Tossa de Mar, una excursió a Lloret de Mar, al Museu Dalí de Figueres o a Girona. Però tampoc ens vam perdre els viatges de diversos dies a Barcelona o València. Aquestes excursions valen la pena i són fàcils de fer perquè Blanes està força ben comunicat amb autobús i tren.

El que és segur és que vaig passar tres mesos molt agradables i emocionants a Espanya. Tinc moltes ganes de veure el que encara està per arribar i estic emocionada de veure què més ens reserva el projecte.

Ylvi

Consulteu la versió original en alemany a https://www.naturkultur.eu/ylvi-1-de/