Theresa, voluntària del Jardí Botànic Marimurtra ens explica la seva experiència al Jardí

La Theresa és voluntària del programa European Solidarity Corps, ve d’Alemanya a Marimurtra i fa 4 mesos que va arribar. Ens explica la seva experiència:

Theresa-voluntaria-marimurtra

Bon dia, em dic Theresa i tinc 20 anys. Estic fent un voluntariat a Blanes, un poble d’uns 40.000 habitants prop de Barcelona. Fa 3 mesos que visc i treballo aquí i em quedaré un total de 9 mesos. En aquest programa, entre dos i tres voluntaris d’Alemanya s’envien a Blanes, Espanya. La meva companya de pis, l’Ylvi i jo vivim juntes en un pis compartit al cor de Blanes.

En aquest projecte del ESC (European Solidarity Corps) treballo en un jardí botànic anomenat Marimurtra. M’agrada molt treballar al jardí botànic i la gent d’allà és molt acollidora i servicial. Tots els membres de l’equip pregunten si ens agrada la feina, si hi ha alguna cosa que volem canviar i si estem bé.

La meva feina consisteix a treballar 3 dies a la setmana a l’hort i 2 dies a la setmana a l’oficina. Treballar al jardí consta de moltes tasques diferents i mai és avorrit. A l’octubre vaig treure moltes males herbes, vaig collir verdures i vaig trasplantar plàntules a testos petits. Al novembre vaig eliminar moltes flors i arbustos que només floreixen una temporada i vaig tenir cura del fullatge. Al desembre vaig plantar les plàntules cultivades al jardí, vaig continuar fent cuidant el fullatge i, per descomptat, vaig desherbar. La feina al jardí no s’atura mai, però sempre hi ha una altra tasca a fer quan una feina es fa massa monòtona.

Treballar a l’oficina és variat, però d’una manera completament diferent a treballar a l’hort. Afortunadament, no només m’assec a l’ordinador de l’oficina. Les tasques allí giren al voltant dels estudis científics, l’herbari del jardí i actualment en el banc de llavors del jardí i l’observació d’ocells. El jardí intercanvia llavors de diverses plantes amb altres jardins botànics d’arreu del món. Es treuen les llavors del fruit, es netegen i es classifiquen.

El treball d’oficina inclou l’observació d’ocells. El dijous s’omplen les menjadores per a ocells i el divendres els observo per saber quins ocells hi ha al jardí. A continuació, penjo la informació a una pàgina web, on també es té en compte el temps, l’hora del dia i la temporada.

En el meu temps lliure, sovint vaig a la platja, que es troba a només 2 minuts caminant del meu apartament. Estic visitant altres ciutats d’Espanya com a turista. Així, la meva companya de pis i jo vam anar a València un cap de setmana llarg i vam fer excursions a Tossa de Mar, Girona, Barcelona i Figueres. També intento integrar-me a la vida local. Vaig provar diverses ofertes esportives per establir contactes addicionals amb espanyols. Malauradament, encara no he trobat l’esport adequat per a mi. He decidit provar el pàdel i fer classes de ball en un gimnàs.

A més, faig classes d’idiomes en català, afortunadament aquestes classes les paga el Cos Europeu de Solidaritat. Al principi vaig subestimar la diferència lingüística entre català i castellà i encara que aquí tothom parli castellà i català, m’alegro de tenir l’oportunitat d’aprendre català. Això em dóna l’oportunitat de millorar el meu castellà des de l’escola i aprendre una nova llengua i cultura alhora.

En resum, el meu treball al jardí botànic és molt interessant i variat. Estic molt contenta d’haver escollit aquest projecte de l’ESC, encara que l’idioma no sigui tan fàcil. Blanes és un poble preciós. Visc i treballo on els altres passen les vacances.

Theresa

Consulteu la versió original en alemany a https://www.naturkultur.eu/theresa-1/