Preparem la planta de temporada amb en Ventura

Des de fa més de 50 anys, els jardiners de Marimurtra preparen anualment la flor de temporada als vivers del Jardí per tal que el visitant sempre trobi les espècies més destacades de cada estació. Aquest procés de preparació és ja una tradició a Marimurtra iniciada pel seu creador, Carl Faust. Això vol dir, que alguna de les llavors que s’estan plantant actualment, descendeixen de les plantades aleshores.

Aquest cicle es duu a terme dues vegades a l’any, i consisteix a recollir la llavor de les flors del Jardí i seleccionar-ne les millors per  guardar-les en pots de vidre per la seva correcta conservació. Quan arriba la temporada de plantació, es prepara el planter amb terra i compost que es prepara a Marimurtra, per poder sembrar-les. Quan ja han crescut, es transplanten a l’interior del Jardí, i quan aquestes plantes tornin a fer flor es torna a repetir el procés.
D’aquesta manera, s’obtenen dos beneficis:

  • L’aprofitament dels recursos que ens dóna la pròpia planta.
  • La visualització del cicle vital de les espècies.

En Ventura Torroella, jardiner del Jardí Botànic Marimurtra, ha estat l’encarregat de preparar la planta de temporada des de fa més de dues dècades i en el següent vídeo ens explica com duu a terme aquest ritual de Marimurtra.