Jornada PATT | “Com millorar la vida del sòl i la salut vegetal en els jardins”

Jornada sobre la fertilitat del sòl (realitzada el 29 d’abril de 2021)

– Dia: 29 d’abril de 2021
– Jornada en línia.  Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya
– Col·labora: Fundació Carl Faust / Grup Zero Fitos

Aprofundir en la importància de la salut i la fertilitat del sòl per garantir la salut de les plantes i, de retruc, la salut global de les persones i el planeta. Aquest és un tema que cobra cada vegada més rellevància en el debat públic a mesura que es constata el fracàs de les polítiques de gestió vegetal basades en la utilització de biocides i productes que, un cop introduïts al cicle de la vida, acaben generant perjudicis molt destacats a nivell global, ja sigui en la salut com en el medi ambient.

La jornada forma part del conjunt de les Jornades PATT, destinades a explicar d’una manera molt pràctica les diferents tècniques per aprofundir en la salut del sòl, com són els encoixinats, el compostatge, l’ús de fems, el Bocashi, els extractes vegetals, els bio-estimulants amb compost de bosc, el Biochar o el BRF,  entre altres. Per tant, un dels objectius de la sessió és concretar aquestes tècniques per a jardineria i no tant per a agricultura, que és l’àmbit on fins ara s’han treballat més. És a dir, es pretén que la jornada tingui un marcat caire pràctic. La conduirà Jordi Fàbregas, mestre jardiner del Jardí Botànic Marimurtra, i hi participaran a la jornada el jardiner pioner de la fertilitat del sòl Josep Sauleda, acompanyat per Josep Ramon Sainz de la Maza, un dels grans experts en agricultura regenerativa del nostre país.

La Fundació Privada Carl Faust va ser creada el 1951 per l’empresari i filantrop alemany Carl Faust, amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “…la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques…”.

En aquest sentit, la participació activa en jornades divulgatives i formatives com aquesta és una acció totalment alineada amb els fins fundacionals de la Fundació Carl Faust.