El Jardí Marimurtra busca ampliar el seu fons documental en col·laboració amb l’Arxiu Municipal de Blanes

L’Arxiu Municipal de Blanes gestionarà la recepció de les fotografies i els documents

La Fundació Carl Faust i l’Arxiu Municipal de Blanes col·laboren en un projecte conjunt que té com a objectiu ampliar el fons documental de la Fundació. Per aconseguir-ho, s’ha fet una crida a la participació ciutadana i tothom qui tingui material al seu fons documental pot cedir-los en format digital a l’Arxiu Municipal de Blanes, qui els digitalitza per passar a formar part del fons de la Fundació.

La iniciativa pretén recuperar tot tipus de material del Jardí Botànic -fotografies, filmacions i documents- de les persones que han tingut relació amb el Jardí, així com estrènyer el vincle entre la vila de Blanes i el Jardí Botànic Marimurtra. “Fem una crida tant a treballadors com a visitants, de qualsevol època i procedència”, ha apuntat Quim Valls, patró de la Fundació Carl Faust.

Els documents es poden portar a l’Arxiu Municipal de Blanes, c. Unió, 13, en horari d’obertura: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h. Un cop allà, el propietari signarà un contracte de cessió, s’escanejaran els materials i es retornaran els originals en el mateix moment. Posteriorment, la Fundació Carl Faust organitzarà una visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra gratuïta per a totes aquelles persones que hagin participat en l’ampliació de l’arxiu de la Fundació.

Es poden consultar més dades sobre aquest projecte i un vídeo en aquest enllaç:  https://marimurtra.cat/arxiu-fundacio/

Aquesta col·laboració s’engloba en el marc de les accions que la Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, organitza aquest 2024 amb motiu de celebració del seu centenari. Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. A més, també es compleixen cent cinquanta anys del seu naixement.

La Fundació Carl Faust es va constituir l’any 1951 pel creador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust, amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “…la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques…”.