Cristòfol Jordà, nou patró de la Fundació Carl Faust

Cristòfol Jordà | patró de la Fundació Carl Faust

Cristòfol Jordà i Sanuy (Les Planes de Vallvidrera, 1958) va ser nomenat nou patró de la Fundació Carl Faust en la darrera reunió que va celebrar el seu patronat, el passat 8 de setembre de 2020.

Cristòfol Jordà és autor de diferents publicacions entre les que destaquen les recerques en el sector del medi ambient, l’ornitologia i en la història de l’activitat naturalista a Catalunya. També destaca la seva publicació ‘Apunts biogràfics sobre el Dr. Werner Marten, naturalista i explorador, un dels darrers exponents d’una manera de fer ciència’, publicada al butlletí de la Societat Catalana de Lepidopterologia, sobre qui va ser durant més d’una dècada director del Jardí Botànic Marimurtra.

Enginyer Tècnic Agrícola (UPC) en l’especialitat d’hortofruticultura i jardineria de formació, Jordà ha mantingut una relació estreta amb el Jardí Botànic des de fa dècades, un vincle que cal cercar ja en el seu entorn familiar. Aquesta relació es consolida ara assumint el càrrec de patró de la Fundació Carl Faust.

La seva experiència en el tercer sector es remunta a la participació en la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, en la Fundació ZOO com a patró honorífic i com a soci fundador de l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. En aquest darrer àmbit, ha participat en l’elaboració de diferents documents de planificació estratègica i és un bon coneixedor del sector dels jardins botànics del nostre país.

A nivell laboral, ha anat combinant l’activitat al sector públic i privat, destacant les taques realitzades a la Generalitat de Catalunya, destacant com a Director General de Patrimoni Natural (1991-97), així com també al Ministerio de Fomento en temes d’integració ambiental d’obra pública, entre altres rols.