Covid-19 | Jardí Botànic Marimurtra

La vostra seguretat és la nostra prioritat 

El Jardí Botànic Marimurtra és un espai segur, però és responsabilitat de tots seguir una sèrie de mesures per garantir la seguretat de tots els visitants i treballadors.

Descarregar el plànolcovid19 marimurtra

FAQs

Per què Marimurtra és un espai segur?

Segell-espai-segur-MarimurtraEl Jardí Botànic Marimurtra és un espai a l’aire lliure amb més de 4 hectàrees visitables. Això implica la constant circulació de l’aire sense estancaments. Per aquest motiu es pot gaudir de la natura de Marimurtra mentre es respira tranquil.

Quines mesures cal tenir en compte durant la visita a Marimurtra?

Hi ha algunes zones al Jardí on hi ha més tendència a què les persones s’agrupin en un mateix espai, com el Templet de Linné o la Pèrgola.

El més important és respectar la distància de seguretat amb la resta de visitants i evitar les aglomeracions.

També cal tenir molt present la higiene. Renteu-vos les mans amb aigua i sabó als lavabos i a l’entrada/sortida del Jardí trobareu gel hidroalcohòlic perquè us pugueu desinfectar les mans sempre que us calgui. A més, l’ús de mascareta és obligatòria a tots els espais públics del Jardí. No fer ús dels lavabos a menys que sigui estrictament necessari.

Quines mesures de seguretat facilita Marimurtra al visitant?

A l’entrada i sortida del Jardí trobareu gel hidroalcohòlic perquè us pugueu desinfectar les mans sempre que us calgui. Tot i que recomanem, a més a més, que us les renteu amb aigua i sabó als lavabos tot respectant les mesures de distància de seguretat.

També trobareu guants d’un sol ús per utilitzar dins la botiga de Marimurtra. 

Quins canvis hi ha a Marimurtra a causa de la Covid-19?
  • S’ha tancat o restringit l’aforament a espais on habitualment s’hi feien aglomeracions de persones. D’aquesta manera evitem les aglomeracions i respectem la distància de seguretat. Aquestes zones on l’aforament està limitat tenen una senyalització que avisa als visitants de les restriccions de l’espai.
  • A més, durant el confinament, el Jardí ha mantingut uns serveis mínims i per això pot ser que algunes zones o espècies no es trobin en el seu estat òptim.
  • S’ha restringit l’aforament total de persones al Jardí. En circumstàncies normals l’aforament és de 650 persones, i ara s’ha reduït a 185 persones per tal de garantir la seguretat dels visitants i dels treballadors. 
  • No està permès beure aigua de les fonts del Jardí.
  • Es recomana descarregar online el plànol i la guia breu de Marimurtra per evitar el contacte físic. Podeu descarregar-lo en l’idioma que desitgeu fent clic al següent botó. 

Descarregar el plànol

Poden venir grups a visitar Marimurtra?

Sempre que la normativa ho permeti, poden venir grups a visitar el Jardí Botànic Marimurtra seguint en tot moment les mesures de seguretat i prevenció establertes (més informació aquí). Per a reserves de visites de grups lliures o guiades cal enviar un correu a marimurtra@marimurtra,cat o bé trucar al 972 33 08 26.

Quins beneficis té la visita a Marimurtra després del confinament causat pel Covid-19?

La visita a Marimrutra té molts beneficis. Després d’una època d’aïllament, passejar per Marimurtra és una excel·lent manera de reconnectar amb la natura i d’iniciar de nou la mobilitat del cos de manera moderada. A més, des de Marimurtra es pot viatjar a través de 5 continents gràcies a la seva varietat d’espècies i a la diversitat dels seus paisatges, i tot això sense sortir ni de Blanes ni de la Costa Brava.

Com treballa Marimurtra per ajudar a combatre la Covid-19?

La biodiversitat de les espècies és un factor clau per garantir l’equilibri natural a la Terra. Segons l’ONU, un milió d’espècies vegetals i animals estan actualment en perill d’extinció.
Una de les principals tasques de Marimurtra és preservar la diversitat d’espècies vegetals per assegurar-ne la supervivència. La biodiversitat també afavoreix al control natural de plagues i a la seva propagació, ja que dificulta i evita la transmissió de patògens. La degradació del medi natural està estretament lligada a l’aparició de noves malalties, i des de Marimurtra, treballem per mantenir i preservar la biodiversitat de les espècies. Si ens voleu ajudar a reduir la nostra petjada en el món natural, podeu fer una donació aquí.

Fer una donació

Es pot pagar en metàl·lic i en targeta bancària a l’entrada del Jardí?

A la botiga del Jardí Botànic Marimurtra s’accepta el pagament en metàl·lic i en targeta, però per tal de prevenir contactes i mantenir les mesures de seguretat, els recomanem el pagament amb targeta. Si ho preferiu, també podeu comprar les entrades online gaudint d’un 20% de descompte.

Comprar entrades

Si teniu qualsevol dubte, podeu enviar-nos un correu a covid19@marimurtra.cat