Centenari Jardí Botànic Marimurtra

Aquest any la Fundació Carl Faust celebra els cent anys del Jardí Botànic Marimurtra, un equipament científic molt particular del nostre país, al mateix temps que una part del paisatge cultural, geogràfic, iconogràfic i emocional de la Costa Brava.
Fa cent anys que Carl Faust va crear un jardí botànic als primers penya-segats de la Costa Brava per poder-lo oferir a la ciència i als científics. Va crear un lloc on es poguessin estudiar les plantes i la vida. En les seves pròpies paraules, va crear una ‘República epicúria de biòlegs’.
Cent anys després, la Fundació Carl Faust continua gestionant el Jardí Botànic Marimurtra, mantenint la seva col·lecció botànica i posant-lo a disposició de la recerca, la conservació i la divulgació científica. Tot plegat, afrontant els nous reptes que planteja modernament la gestió de la biodiversitat i el canvi climàtic. En resum, continua realitzant el somni al qual Carl Faust va dedicar el seu patrimoni i la seva vida.

 
Carl Faust neix a Hadamar, una petita població al costat de Frankfurt (12 de setembre).
Faust arriba a Barcelona per treballar en una empresa de canonades.
 
 
Faust crea la seva pròpia empresa, Faust i Kammann.
Carl Faust comença a comprar terrenys a la muntanya de sant Joan de Blanes. Va comprar horts i vinyes arrasades per la filoxera amb la idea de convertir-les en el seu somni: un jardí botànic.
 
 
Faust fa construir la casa que és el cor del Jardí Botànic i de la Fundació. Una obra de l’arquitecte noucentista Josep Goday que actualment és el punt de benvinguda dels visitants al Jardí Botànic de la Costa Brava.
Faust compleix 50 anys i decidex dedicar la resta de la seva vida a completar el seu somni, la creació d’un jardí botànic al servei de la ciencia i els científics. Comença el procés per traspasar la seva empresa, Faust i Kammann, al seu soci.
 
 
Carl Faust es muda a viure a Blanes, d’on ja no marxarà mai més, excepte pel període de la Guerra Civil.
La Guerra Civil Espanyola sorprèn a Faust de vacances a Alemanya, i l’impedeix tornar a Blanes fins que finalitza. Acaba de començar la construcció d’un d’els elements més icònics de Marimurtra, el templet de Linné, també obra de Josep Goday.
 
 
Acaba la Guerra Civil i Faust per fi pot tornar a Blanes.
Acaba la construcció del templet de Linné.
 
 
Faust coneix a Margalef.
 
Faust crea la Fundació Carl Faust, amb seu a Blanes, per donar continuïtat a la seva obra (1 de febrer).
 
 
 
Faust mor a la casa del Jardí Botànic Marimurtra el dia 24 d’abril. És enterrat al cementiri de Blanes.