Cancel·lada l’edició 2020 de Les Nits de Marimurtra

La Fundació Carl Faust, promotora d’aquest festival, ha pres aquesta decisió empesa per la impossibilitat de garantir les condicions mínimes per la celebració dels concerts

La Fundació Carl Faust, promotora i organitzadora del festival musical Les Nits de Marimurtra, ha decidit cancel·lar els concerts previstos per a l’edició d’enguany, que havia de ser la 15a de la seva història.

Els condicionants derivats de la crisis del COVID19 fan extremadament difícil fer compatible garantir la seguretat sanitària del personal i públic amb la celebració d’un concert que ofereixi una experiència suficientment satisfactòria per als assistents.

Les Nits de Marimurtra se celebren a l’icònic Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra. A banda de ser un escenari espectacular, aquest fet també limita l’aforament del concert, que en circumstàncies normals no supera les 200 persones. En les condicions decretades arran de la crisis de la COVID19, i que estableixen el manteniment de la distància de seguretat, aquest aforament es veuria reduït a menys de 40 persones. En aquestes circumstàncies, la proposta de Les Nits no sembla atractiva ni per al públic, ni per als artistes, ni per als patrocinadors vinculats als esdeveniments.

En vistes d’aquestes circumstàncies, la Fundació Carl Faust cancel·la els concerts d’enguany. Fins a aquest moment, només s’havia anunciat el concert de Mónica Green com a cap de cartell. Tot i que hi havia la previsió de fer l’anunci de la resta de concerts durant la primavera, però la crisis sanitària va impedir fer aquesta presentació.
En paral·lel, la Fundació Carl Faust està treballant en preparar noves propostes culturals i lúdiques que puguin resultar atractives i segures en termes sanitaris.

Finalment, la Fundació Carl Faust vol agrair el suport i la comprensió de la situació a tothom que, d’una manera o altra, s’havia involucrat a Les Nits: artistes, patrocinadors, treballadors i públic, una part dels quals ja havien comprat les seves entrades anticipadament. En aquest sentit, també cal mencionar que els diners de les entrades es retornaran automàticament a qui les va comprar en el seu moment.