El Jardí Botànic Marimurtra posa en obert les dades de la seva estació meteorològica

Això ha estat possible gràcies a la posada en marxa d’una nova estació meteorològica que s’ha situat al 1er Jardí

Després d’un període inicial de proves, la Fundació Carl Faust ha posat en marxa de forma definitiva l’estació meteorològica que s’ha instal·lat al 1er Jardí (essencialment sub-tropical), les dades de la qual són permanentment accessibles a través del web de Marimurtra i, en concret, a la URL www.marimurtra.cat/meteo

Estació meteorològica Marimurtra

Aquesta estació meteorològica recull fins a 6 paràmetres de tres sensors situats en punts diferents: temperatura, humitat (ambiental i del sòl), pluja, vent (direcció i velocitat), pressió atmosfèrica i radiació solar. La posada en marxa de l’estació es va fer amb la col·laboració dels meteoròlegs Robert Sáez i Pere Casulleras.

Es dona la circumstància que els actuals estatuts de la Fundació Carl Faust preveuen la tasca de recol·lecció de dades meteorològiques al Jardí Botànic Marimurtra en el seu article 2, punt c), quan s’estableix que aquest àmbit d’acció formarà part també dels fins fundacionals.

Des de fa ja més d’una dècada, el Jardí Botànic Marimurtra acull una altra estació meteorològica al 3er Jardí (essencialment Mediterrani), en aquesta ocasió de la xarxa AEMET (https://www.aemet.es/ca/eltiempo/prediccion/municipios/blanes-id17023) amb qui la fundació ha mantingut i manté un conveni de col·laboració i les dades de la qual també s’ofereix en obert a través del portal d’AEMET. En aquesta ocasió, però, la Fundació Carl Faust ofereix unes dades en obert captades en un punt diferent del Jardí Botànic Marimurtra i a través d’una estació meteorològica pròpia.

La Fundació Privada Carl Faust va ser creada el 1951 per Carl Faust amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra, el Jardí Botànic Marimurtra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “…la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques…”.

El Jardí Botànic Marimurtra té la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional i el 2009 la Fundació Privada Carl Faust va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.