III Biomarató de Flora Espanyola

Des del Jardí Botànic Marimurtra, us donem a conèixer la Biomarató de Flora Espanyola, que té lloc del 18 al 21 de maig i és promogut per la “Sociedad Española de Botánica” (SEBOT).

La Biomarató consisteix en la cerca d’espècies vegetals que posteriorment seran identificades amb l’ajuda d’experts. Per tant, els ciutadans que ho vulguin poden fotografiar plantes i pujar les fotografies a la plataforma iNaturalist, alhora que gaudeixen de la natura i aprenen sobre la biodiversitat vegetal que ens envolta.

Al Jardí Botànic Marimurtra trobareu més de 4000 espècies vegetals, moltes d’elles etiquetades amb el seu nom científic. Us convidem a fer d’explorador pel Marimurtra, podeu escollir les plantes que més us agradin, fer-ne una fotografia i pujar-la a l’aplicació iNaturalist.

Per participar cal registrar-se al Projecte de la “III Biomaratón de Flora Española” a l’aplicació iNaturalist. Cada usuari pot pujar les fotografies de plantes que vulgui i aquestes observacions quedaran registrades vinculades al projecte de la Biomarató.
Per a participar, no és imprescindible conèixer el nom de la planta, els usuaris amb més experiència proposaran la identitat de l’espècie de cada fotografia.

Per a què serveix una Biomarató?
Les observacions registrades i confirmades pels experts, es pugen a una xarxa de dades mundial d’ús lliure (Gbif). Aquestes dades són de molta utilitat per a la recerca científica. Es poden estudiar temes com la presència de certes espècies en perill d’extinció, o inclús la seva evolució i abundància lligada als efectes del canvi climàtic, per exemple.

Descarregueu-vos l’APP d’iNaturalist